Medicijnvermalers

Silent Knight

 

 Details weergeven »
Silent Knight (handmatig)

De Silent Knight medicijnvermaler kan met één simpele handbeweging medicijnen vermalen.

In alle zorginstellingen worden regelmatig medicijnen vermalen, omdat deze in gemalen vorm beter kunnen worden toegediend. Dit is vooral van toepassing bij mensen met slikproblemen of mensen die hun voeding toegediend krijgen door middel van sondevoeding.

 

De Silent Knight heeft een aantal voordelen ten opzichte van traditionele medicijnvermalers:

  • RSI klachten wordt gereduceerd tot nul.
  • Tijdsbesparend.
  • Vereist nauwelijks kracht.
  • Het is compact en handzaam.
  • Past op iedere medicijnwagen.
  • Grofheid vermaling is zelf te bepalen.


Severo 3.1 (Elektrisch)

De Severo vermaalt pillen in seconden tot fijn poeder

De eerste keuze van duizenden ziekenhuizen en verpleeghuizen over de hele wereld.

Wanneer het slikken van pillen moeilijk gaat, dan is de Severo elektrische medicijnmaler de beste en veiligste oplossing voor patiënten en verpleegkundigen. De Severo medicijnvermaler wordt gebruikt in ziekenhuizen, verpleeghuizen en dieren klinieken over de hele wereld waar inname van medicatie een probleem is en efficiency en veiligheid van patiënten en medewerkers een eerste prioriteit.

Voorkomt RSI
De handmatige vermaling van pillen leidt tot veel klachten onder verplegend personeel. Wist u dat er gemiddeld ongeveer 21 kgf aan druk nodig is om een pil te vermalen? Dit is vier keer meer dan wat door de Nederlandse arbeidsinspectie als veilig wordt beschouwd! De Severo vermaalt pillen elektrisch, waardoor herhaalde overmatige belasting van handen, polsen, ellebogen en schouders wordt vermeden.

Géén blootstelling meer aan medicatiestof
Blootstelling aan medicatie-stof via longen en huid tijdens het vermalen van pillen is een gezondheidsrisico voor verpleegkundigen. De Severo maalt pillen in een gesloten omgeving waardoor het risico aan blootstelling tijdens het malen is uitgesloten.

Géén kruiscontaminatie meer
Het gebruik van disposable bekers en rondelen houdt de Severo pillenmaler altijd schoon en direct klaar voor hergebruik. Het niet meer hoeven reinigen van de medicijmaler bespaart veel tijd en sluit bovendien het risico op kruisbesmetting uit. Mocht er toch nog een vervuiling met medicatie optreden, dan zal deze beperkt zijn en gemakkelijk en snel schoon te maken.

Bijna geluidloze vermaling
Pillen worden vaak meermalen per dag in de directe omgeving van patiënten vermalen. Om hinder te voorkomen, maalt de oplaadbare Severo pillen in slechts enkele seconden en is het geluidsniveau daarbij tot een minimum beperkt.

Ideaal voor toediening via sondevoeding
Het herhaaldelijk toedienen van orale medicatie kan bij patiënten met sondevoeding leiden tot een verstopte sonde. De Severo zorgt ervoor dat zelfs de hardste medicatie consistent en betrouwbaar wordt vermalen tot fijn poeder waardoor de kans op verstopping flink wordt verminderd .

Snel en eenvoudig in gebruik
Het malen van medicatie is nog nooit zo eenvoudig en snel geweest. In een paar eenvoudige stappen wordt zelfs de hardste medicatie snel en veilig vermalen tot fijn poeder. Medicatie rondes zullen hierdoor sneller en en eenvoudiger worden afgerond. Bent u ook op zoek naar efficiëntie, gebruiksgemak en veiligheid voor patiënt en verpleegkundige? Dan is de Severo ook iets voor u.

Wellicht binnenkort ook bij uw instelling?

Bekijk de PDF brochure »

Neem contact op » 

Naar winkel »