Crashcarts


Omschrijving

In spoedeisende situaties is het van groot belang dat er geen tijd verloren gaat met het zoeken naar medicatie en benodigde apparatuur. Daarom is het belangrijk dat er een standaardinrichting is van de crashkar, waarmee iedereen vertrouwd is. 

In iets meer dan 80 procent van de ziekenhuizen is ook daadwerkelijk sprake van een standaardinrichting van de crashkar. De uiteindelijke indeling van een crashkar, het samenstellen, kan gedaan worden in overleg met de afdeling. 

Belangrijk zijn de volgende aandachtspunten bij het samenstellen van een crashkar:

Indeling laden:

Het is aan te bevelen een flexibele indeling te maken door het aanbrengen van laden van verschillende afmetingen. Er moeten voor medicamenten en kleine materialen verschillende vakverdelingen zijn om de inrichting naar behoren te realiseren.

Hygiëne:

De wagen, laden en containers moeten zijn uitgevoerd met ronde hoeken, dit voorkomt beschadigingen aan zowel de gebruiker als zijn werkomgeving. Het is ook een belangrijk hygiënisch aspect, omdat zich in ronde hoeken geen vuil kan ophopen.

Werkblad:

Het werkblad moet van een schokabsorberende stootrand zijn voorzien, krasvrij zijn en bestand tegen agressieve stoffen. Bijkomend voordeel is dat van een dergelijk blad geen spullen kunnen afrollen door de 3-zijdig verhoogde zijrand.

Accesoires:

Er dienen mogelijkheden te zijn om accessoires te bevestigen zoals;

• Een tray voor een defibrilator om zodoende het werkblad vrij te houden.
• Een infuusstandaard.
• Een naaldenbeker.
• Een afvalemmer.
• Een katheterhouder.
• Centrale afsluiting van de laden, dit kan op verschillende manieren zoals bijvoorbeeld met breekzegels. Hierdoor is de wagen afgesloten wat de gebruiker de zekerheid geeft dat de inhoud compleet is en waardoor, bij geval van nood, de inhoud snel en eenvoudig bereikbaar is.

Graag bekijken wij met u de mogelijkheden.

 

Bekijk de PDF brochure »

Neem contact op »