ADL-artikelen bestellen

Rollator Elephantje

Details weergeven »

Aantrekhulp steunkousen

Details weergeven »

Keukenwerkblad

 

Details weergeven »

Mobiele wandbeugels

Details weergeven »

 

 

Omschrijving

Wij zijn gespecialiseerd in producten voor de handtherapie en leveren ook aan zorginstellingen, ziekenhuizen, medische centra, ergo- en fysiotherapiepraktijken, apothekers en privéklinieken. U kunt dus bij ons terecht voor gewone basisartikelen, maar ook voor zeer specifieke producten.

ADL-artikelen

ADL-artikelen maken het uitvoeren van dagelijkse bezigheden, zoals wassen, koken, eten, drinken en toiletbezoeken, een stukje makkelijker. Voor veel mensen zijn deze dagelijkse handelingen vanzelfsprekend, maar dat geldt niet voor iedereen. Aankleden, douchen, wassen of koken is lastig wanneer u slecht ter been bent. ADL-artikelen zorgen ervoor dat u deze alledaagse dingen toch zelfstandig kunt blijven uitvoeren.

Voorbeelden van ADL-artikelen

ADL staat voor ‘Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen’. Voorbeelden van ADL-artikelen zijn ondersteunende kousen, een badlift, orthopedische slippers, maar ook een opbergbox om een banaan handig mee te nemen of borden met een antisliplaag, zodat ze niet zomaar van de tafel glijden. Veel van deze hulpmiddelen worden door specialisten en behandelaars in ziekenhuizen, klinieken, zorg- en verpleeghuizen gebruikt. Maar ook particulieren in de thuiszorg maken gebruik van ADL-artikelen.

Vergoeding ADL-artikelen

De zorgverzekering vergoedt in sommige gevallen de kosten die u maakt voor ADL-artikelen. Het kan zijn dat de vergoeding in uw basisverzekering valt, maar u kunt er ook een aanvullende verzekering voor afsluiten. Informeer bij uw zorgverzekeraar of u ADL-artikelen vergoed krijgt. Ook uw gemeente kan in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) bepaalde ADL-artikelen vergoeden. Iedere gemeente bepaalt zelf welke hulpmiddelen er binnen de Wmo vallen. In sommige gevallen kan de gemeente een eigen bijdrage hiervoor vragen. Ook dat verschilt per gemeente. Neem contact op met uw gemeente voor meer informatie hierover.

ADL-hulpmiddelen in webshop

Medimpex biedt een divers assortiment aan ADL-hulpmiddelen die u online kunt bestellen via de webshop. Hulpmiddelen die dagelijkse verrichtingen vergemakkelijken, waardoor u comfortabeler kunt wonen en leven. Bijvoorbeeld antislipbadmatten, rollators, aankleedstokken, lichtgewicht bestek, een douchezitting, een dienblad met antislip, toiletstoelen, warmtedekens en meer. Een groot deel van ons aanbod ADL-hulpmiddelen vindt u in onze webshop.

Kunt u een ADL-artikel niet vinden in onze webshop, of heeft u vragen over (het gebruik van) ADL-artikelen? Stel uw vraag gerust. Wij staan u graag te woord. Neem contact op.
 

Naar winkel »

Neem contact op »

Download hier de PDF met informatie