MedicijnkoelkastenMedicijnkoelkast

Een te warme of juist te koude temperatuur kan medicijnen onbruikbaar maken. Met een medicijnkoelkast houdt u temperatuurgevoelige medicijnen op de juiste temperatuur. Ons assortiment medicijnkoelkasten bestaat uit medicijnkoelkasten voor dagopslag en medicijnkoelkasten voor langdurige opslag.

Koelkast medicijnen dagopslag

Een koelkast voor dagopslag van medicijnen zijn de perfecte oplossing voor ziekenhuizen, zorgcentra en huisartspraktijken. Met een dergelijke koelkast kunnen zij temperatuurgevoelige medicijnen op een temperatuur tussen de 2 en 8 graden Celsius houden. Met behulp van de ladeverdelers kunnen de medicijnen overzichtelijk worden gesorteerd. Bovenop de koelkast staat een digitale thermometer die de binnentemperatuur, alsmede de ingestelde minimum- en maximumtemperatuur, controleert. Deze thermometer kan op een handige plek dichtbij de koelkast worden geplaatst. Voor de dagopslag vindt u bij Medimpex twee modellen van Silencio met een inhoud van 28 liter en 53 liter.

Koelkast medicijnen langdurige opslag

Voor langdurige opslag van medicijnen vindt u naast de twee modellen van Dometic, ook medicijnkoelkasten van de merken Kirsch en Liebherr in ons assortiment. Deze farmaceutische koelkasten gebruikt u voor de opslag van verschillende medicijnen die langdurig koel moeten worden bewaard. De medicijnkoelkast wordt geleverd met uittrekbare lades en een rooster. Zowel de lades als het rooster kunnen gemakkelijk op verschillende hoogtes worden geplaatst. Deze koel- en vrieskasten zijn in diverse uitvoeringen leverbaar. Afhankelijk van het type is de koelkast ook voorzien van een alarmsysteem dat een signaal afgeeft wanneer de temperatuur te hoog of te laag wordt.

Medicijnkoelkast Liebherr

De Medicijnkoelkasten van Liebherr, de Medi-Line serie, zijn volwaardige medicijnkoelkasten. Ze zijn geproduceerd om te voldoen aan de DIN 58345-norm. Dit garandeert de veiligheid van de koelkast Zo is de Liebherr-koelkast uitgerust met een veiligheidsthermostaat waardoor de temperatuur in de koelkast nooit onder de twee graden Celsius zal komen. Voor de opslag van insuline is deze veiligheidsthermostaat een absolute noodzakelijkheid. De koelkasten van Liebherr worden standaard geleverd met drie roosters of, tegen een meerprijs, met maximaal vier stuks AluCool-aluminium laden. De koelkasten hebben een zelfsluitende deur met slot, dynamische ventilatorkoeling en een akoestisch temperatuuralarm. Verder is de Liebherr-serie onder andere uitgerust met een potentiaalvrij contact. De interne temperatuur is afgesteld op vijf graden Celsius met minimale fluctuaties.

Medicijnkoelkast Medifridge® MedEasy Line

De professionele medicijnkoelkasten van Medifridge worden geleverd volgens alle DIN 58345 eisen én standaard geleverd met 3 jaar garantie. De Europese productie van de producten zorgt voor een juiste controle op de door Medifridge gevraagde kwaliteitseisen en een gegarandeerde leveringszekerheid. Door onder andere het gebruik van het milieuvriendelijke en natuurlijke koelmiddel R600A zijn de Medifridge koelingen voorzien van het Green Label. Daarnaast is het zeer lage energieverbruik van deze koelkasten een belangrijk product kenmerk. 

De medicijnkoelkasten zijn verkrijgbaar in een brede range van producten, met een inhoud variërend van 30 tot 416 liter.

 

Meer weten over de verschillende merken medicijnkoelkasten? Neem contact met ons op.
 

Bekijk de PDF brochure »