Zittend douchen

RCN Kunststofprogramma

 

Details weergeven »

Douchekrukken en Hockers


Details weergeven »


Omschrijving

Zittend douchen

Voor rolstoelgebruikers of mensen die minder mobiel zijn, is het fijn om zittend te douchen. Zittend douchen is voor deze mensen niet alleen makkelijker, maar ook veel veiliger. Zij kunnen wanneer ze zitten niet vallen en hebben geen hulp nodig om staande te blijven. Medimpex biedt verschillende douchestoelen waarmee rolstoelgebruikers en mensen die slecht ter been zijn zittend kunnen douchen.

Stoel voor douche

De stoel voor in de douche die wij aanbieden, heeft een sterk buizenframe van kunststof. Hierdoor is de stoel niet zwaar en eenvoudig te verplaatsen. Tegelijkertijd zorgen het frame en de rubberdoppen onder de poten ervoor dat de stoel zeer stabiel staat in een natte ruimte. Eventueel vindt u in ons assortiment ook verrijdbare douchestoelen met wielen . De kunststof douchestoel combineert dan ook functionaliteit met duurzaamheid. Kunststof blijft in vochtige omstandigheden toonbaar en kan bovendien niet roesten. De stoel voor douchen heeft een TÜV-test ondergaan en bezit een CE-markering. Dit geeft aan dat de stoel voor in de douche voldoet aan regels binnen de Europese Economische Ruimte.

Douchestoel om zittend te douchen

Met een douchestoel kunnen cliënten zittend douchen en langer zelfstandig blijven wonen. Tijdens het douchen hebben zij de handen vrij, zodat ze de kraan kunnen bedienen en zichzelf kunnen wassen. De douchestoel van Medimpex is in hoogte verstelbaar. Een voordeel hiervan is dat de zorghulpen de stoel tijdens het wassen hoger kunnen zetten, zodat zij makkelijk rechtop staand hun handelingen kunnen uitvoeren. De douchestoel is daarnaast voorzien van arm- en rugleuning die ervoor zorgen dat de cliënt makkelijk uit de stoel omhoog kan komen. Naast een goede douchestoel is het ook belangrijk om andere veiligheidsmaatregelen te nemen in de douche wanneer iemand slecht ter been is. Denk aan goede verlichting, stevige grepen aan de muur en antislipvloeren.

Naast een stoel voor zittend douchen vindt u in ons assortiment ook postoelen, hockers en douchekrukken. Neem contact op voor meer informatie.

 

Bekijk de PDF brochure »

Neem contact op »